CURSUSSEN EN WORKSHOPS OVER VASTEPLANTEN

Griffioen Wassenaar heeft decennia aan ervaring met de teelt, verkoop, toepassing en onderhoud van vasteplanten. Deze ervaring delen wij graag met professionals in het openbaar groen en de retail. Benut onze kennis en ervaring voor uw organisatie!

De Griffioen Academy biedt diverse workshops aan. Onderstaand informatie over de huidige workshops;
zie hiertoe ook de flyers onder documentatie. Heeft u interesse of wilt u zich direct aanmelden?
Geef dan uw gegevens aan ons door via onderstaand formulier.

Workshop ONDERHOUD VASTEPLANTEN

WAT LEER IK?

In de Griffioen Academy workshop ONDERHOUD VASTEPLANTEN leer je adequaat om te gaan met onderhoud. We leren je de juiste frequentie te bepalen en geven uitleg over de 3M’s: Maaien, Mulchen, Mesten.
Je leert waarom een smal (vierzijdig geslepen) schoffeltje beter én sneller werkt en wat het verschil is tussen wortelonkruiden, zaadonkruiden en vasteplanten. Ook komen de traditionele ideeën over onderhoud aan bod.

VOOR WIE?

De workshop wordt op maat afgestemd op de groep beheerders of uitvoerende medewerkers.

WAT LEVERT HET OP?

Met de opgedane kennis voorkom je dat je te laat of juist te frequent onderhoud pleegt. Je leert de onderhoudsprincipes achter het GreentoColour-concept en je doet direct toepasbare, praktische kennis op over materialen en onkruiden.

 • 1 uur theorie wordt begrijpelijk door een vakman met praktijkervaring uitgelegd.
 • Je krijgt een handout met de belangrijkste tips.
 • 1 uur praktijk wordt direct aansluitend door dezelfde persoon gegeven.
 • Je krijgt een handige, water- en vuilbestendige onkruidkaart, met de meest voorkomende zaad- en wortelonkruiden.
KOSTEN

De kosten van de workshop ONDERHOUD VASTEPLANTEN bedragen per groep van maximaal 15 personen € 495,- exclusief 21% btw en reiskosten. Bij annulering binnen 48 uur wordt 50% in rekening gebracht, binnen 24 uur wordt 100% in rekening gebracht.

DOOR WIE?

De workshop wordt verzorgd door een ervaren groenspecialist van de Griffioen Academy.

LOCATIE

Standaard incompany bij de gemeente of het bedrijf (bijkomende reiskosten). Optioneel, in overleg, op een externe locatie of bij Griffioen Wassenaar te Boskoop (bijkomende locatiekosten).

DUUR

Ongeveer 2 uur: 1 uur theorie binnen, 1 uur praktijk buiten.

DATA

Deze workshop wordt frequent gegeven en telkens hoog gewaardeerd door medewerkers van alle niveaus.

AANMELDEN

Ook een efficiencyslag maken in het onderhoud?
Aanmelden of informatie via onderstaand formulier.

Van deelnemende bedrijven …

Satter Hoveniersbedrijf: Nogmaals bedankt voor de leuke workshop gisteren. We kregen van de jongens terug dat het een leuke en leerzame middag was.

Workshop KENNIS VASTEPLANTEN OPENBAAR GROEN

WAT LEER IK?

In deze Griffioen Academy workshop KENNIS VASTEPLANTEN OPENBAAR GROEN leer je over diverse soorten en toepassingen van vasteplanten. We delen onze kennis en ervaring betreffende het gebruik van vasteplanten in het openbaar groen en het belang van bodemverbetering. Je leert aan de hand van 21 voorwaarden welke soorten geschikt zijn voor de openbare ruimte en welke niet.

VOOR WIE?

De workshop wordt op maat afgestemd op de groep cursisten; ontwerpers, landschapsarchitecten, projectbureaus, uitvoerende medewerkers en direct leidinggevenden en/of andere belangstellenden.

WAT LEVERT HET OP?

Met de opgedane kennis leer je het assortiment vasteplanten te beoordelen op toepasbaarheid in het openbaar groen. Je doet praktische kennis op over welke vasteplanten geschikt zijn voor toepassing in het openbaar groen.

 • 1 dag workshop met een begrijpelijke uitleg door een vakman met praktijkervaring
 • Presentatie GreentoColour®
 • Rondleiding en uitleg sortimentstuin
 • Rondgang en uitleg op de kwekerij
 • Uitwisseling van ervaringen
 • Een certificaat als bewijs van deelname aan deze workshop
KOSTEN

De kosten van de workshop KENNIS VASTEPLANTEN bedragen
€ 295,- per persoon exclusief 21% btw en reiskosten, bij een groepsgrootte van minimaal 8 en maximaal 10 personen. Dit bedrag is inclusief lunch en afsluitend een drankje. Bij annulering binnen 48 uur wordt 50% in rekening gebracht, binnen 24 uur wordt 100% in rekening gebracht.

DOOR WIE?

De workshop wordt verzorgd door een ervaren groenspecialist van de Griffioen Academy.

LOCATIE

Griffioen Wassenaar te Boskoop. Het ochtendprogramma inclusief lunch vindt plaats op een nabijgelegen locatie in Boskoop.

DUUR

De duur van deze workshop is 1 dag. Ontvangst om 09.00 uur met koffie/thee, lunch, en afsluiting rond 16.30 uur met een hapje en drankje.

DATA
 • data voor 2023 worden nog bekend gemaakt
AANMELDEN

Ook meer leren over de juiste planten voor het openbaar groen?
Aanmelden of informatie via onderstaand formulier.

De Griffoen Academy workshops ‘KENNIS VASTEPLANTEN’ worden met veel plezier én kennis van zaken gegeven door voormalig directeur/eigenaar van Griffioen Wassenaar, Bert Griffioen.

Van deelnemers …

Jan: Onder leiding van Bert Griffioen een enthousiast verteller, een verdiepingsworkshop over toepassing van vasteplanten voor openbaar groen. Waar moet je op letten bij een vasteplanten keuze! Wat moet je wel en niet doen. Daarna en excursie over de kwekerij waar diepte op de juiste of niet toe te passen vasteplanten werd uitgegaan!

Walter: Ik heb veel nieuwe kennis opgedaan! Goede workshop! Zeer toegankelijk.

Peter: Het is een interessante cursus met een mooie afwisseling tussen praktijk en theorie. Een verrijking van mijn kennis.

Margriet: Fantastische, enthousiaste spreker (dhr. Griffioen) met veel kennis. Veel geleerd! Voldoet geheel aan de verwachtingen.

Jan: Onder leiding van Bert Griffioen een enthousiast verteller, een verdiepingsworkshop over toepassing van vasteplanten voor openbaar groen. Waar moet je op letten bij een vasteplanten keuze! Wat moet je wel en niet doen. Daarna en excursie over de kwekerij waar diepte op de juiste of niet toe te passen vasteplanten werd uitgegaan!

Jeroen: Overweldigd door de ultra pragmatische vakkennis en toepassingen van de heer Griffioen, vanaf de kwekerij t/m het GreentoColour-concept.

Carine: Leuke veelzijdige workshop. Goed idee om veel kennis over de planten op te doen. Ontwerpgedeelte mis ik niet direct. Interessant om te horen wat wel of niet direct ergens te gebruiken aan planten.

AANMELDEN OF INTERESSE IN DE GRIFFIOEN ACADEMY?

VUL ONDERSTAAND FORMULIER IN, OF BEL 0172 – 55 12 35

Griffioen Academy
Ik meld mij hierbij aan voor:
Neem a.u.b. contact met mij op. Ik heb interesse in: