locatie Boskoop

locatie Boskoop

Vasteplantenkwekerij Griffioen Wassenaar is opgericht in 1923 met, vandaag de dag, vestigingen in Boskoop en Reeuwijk. Griffioen Wassenaar is als duurzame ondernemer in het bezit van de certificaten van: MPS-GAP, NL Greenlabel, ‘On the way to PlanetProof’ en Groenkeur.

Onder de naam GreentoColour® bedient Griffioen de openbaar groen markt. Onder de naam Hello Garden worden vasteplanten geleverd aan tuincentra in Europa. De vasteplanten van Griffioen zijn in de tuincentra herkenbaar aan de vierkante P11 potten met het gegolfde etiket.

Griffioen biedt

  • bijna 100 jaar passie en ervaring met de teelt van vasteplanten
  • duurzame teelt in veenarme substraten
  • zware kwaliteit vasteplanten met een 1,4 potkluit
  • 100% levering uit eigen kwekerij
  • een team van enthousiaste en betrokken medewerkers
  • uitgebreide documentatie in meerdere talen

aan gemeenten, landschapsarchitecten

GRIFFIOEN WASSENAAR: BIJNA 100 JAAR ERVARING MET VASTEPLANTEN

Op 23 februari 1923 startte de toen 22-jarige Bert Griffioen in Voorschoten een vasteplantenkwekerij. Het bedrijf werd in de vijftiger jaren voortgezet door zijn twee zonen, die naast de kwekerij met één van de eerste tuincentra van Nederland zijn begonnen.

Rond 1980 gingen de broers hun eigen weg, het tuincentrum werd Intratuin Voorschoten. De kwekerij heette, nadat de derde generatie (gelijknamig met de oprichter, zijn opa) Bert Griffioen de activiteiten had overgenomen, Griffioen Wassenaar BV. Een doorlopende lijn met inmiddels bijna 100 jaar vasteplanten is een feit.

Griffioen Wassenaar heeft zich ontwikkeld tot een grote speler op de tuincentrummarkt in Noordwest Europa met het concept Hello Garden en het in gemeenteland bekende vasteplantenconcept GreentoColour® voor kleurige duurzame beplantingen in de openbare ruimte.

De combinatie van twee totaal verschillende activiteiten met hetzelfde product, vasteplanten in P11, plus het continue denken vanuit de belangen van de klant en opdrachtgever maken het bedrijf uniek.

In 2016 werd een nieuwe vestiging in Boskoop in gebruik genomen, vanwaar alle leveringen aan tuincentra plaatsvinden. In datzelfde jaar droeg Bert Griffioen een deel van de aandelen over aan de Boot & Dart Beheergroep. Drie jaar later volgden de laatste aandelen. De Boot & Dart Beheergroep heeft sindsdien het volledige eigendom. Hiermee blijft de jarenlange ervaring met vasteplanten behouden voor de toekomst. Inmiddels wordt de openbaar groen markt met het concept GreentoColour® vanuit een nieuwe locatie in Reeuwijk bediend. Vanuit Wassenaar wordt de e-commerce verzorgd.

In september 2019 is Bert Griffioen teruggetreden als algemeen directeur en heeft het ‘stokje overgedragen’ aan zijn opvolger, Stefan Verbunt.

‘Een dag om in te lijsten’

Op 16 september 2021 bracht een groep gepensioneerde ‘groenmensen’ een bezoek aan Griffioen Wassenaar in Boskoop. Zij werden ontvangen en rondgeleid door algemeen directeur Stefan Verbunt.

Zij vonden het bezoek zeer inspirerend en als dank heeft één van hen, Nico Brantjes, bijgaand gedicht geschreven. Het was “een mooie ervaring en een dag om in te lijsten”.

HELLO GARDEN VASTEPLANTEN OP WEG NAAR KLANTEN