Vasteplantenkwekerij Griffioen Wassenaar is een familiebedrijf anno 1923 dat door de derde generatie wordt geleid. Onder de naam GreentoColour® bedient Griffioen de openbaar groen markt. Vanuit een nieuwe vestiging in Boskoop worden onder de naam Hello Garden vasteplanten geleverd aan tuincentra in Europa. Griffioen Wassenaar is MPS-GAP gecertificeerd. Het MPS-GAP certificaat is speciaal voor bedrijven die aan retailers leveren.

Griffioen biedt

  • 95 jaar passie en ervaring met de teelt van vasteplanten
  • duurzame teelt in veenarme substraten
  • zware kwaliteit vasteplanten met een 1,4 potkluit
  • 100% levering uit eigen kwekerij
  • een team van enthousiaste en betrokken medewerkers
  • uitgebreide documentatie in meerdere talen

aan gemeenten, landschapsarchitecten

Griffioen Wassenaar: 95 jaar ervaring in vasteplanten!

Op 23 februari 1923 startte de 22-jarige Bert Griffioen, de grootvader van de huidige ondernemer, in Voorschoten een vasteplantenkwekerij. Het bedrijf werd in de vijftiger jaren voortgezet door zijn twee zonen, die naast de kwekerij één van de eerste tuincentra van Nederland begonnen.

Rond 1980 gingen de broers hun eigen weg, het tuincentrum werd Intratuin Voorschoten, de kwekerij heette, nadat derde generatie Bert Griffioen de activiteiten had overgenomen, Griffioen Wassenaar BV. Een doorlopende lijn met 95 jaar vasteplanten is nu een feit.

Griffioen Wassenaar heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot een grote speler op de tuincentrummarkt in Noordwest Europa met de Hello Garden thema’s, naast het inmiddels in gemeenteland bekende vasteplantenconcept GreentoColour® voor kleurige beplantingen in de openbare ruimte. De combinatie van twee totaal verschillende activiteiten met hetzelfde product, vasteplanten, plus het continue denken vanuit de belangen van de klant en opdrachtgever maken het bedrijf uniek.

In 2016 werd een nieuwe vestiging in Boskoop in gebruik genomen, vanwaar alle leveringen aan tuincentra plaatsvinden, in Wassenaar ligt het specialisme bij GreentoColour®. In dat zelfde jaar droeg Bert Griffioen een deel van de aandelen over aan Boot & Dart Boomkwekerijen, Boskoop, met de bedoeling dat Boot & Dart in de toekomst het volledige eigendom zal verkrijgen. Hierdoor blijft de jarenlange ervaring met vasteplanten behouden voor de toekomst.

Bert Griffioen vertelt