Hello Garden – vasteplanten voor tuincentrumverkoop

Alle planten van Griffioen Wassenaar komen voor 100% uit eigen duurzame kwekerij en worden aan de retail geleverd in de bekende vierkante P11 potten van 1,4 liter.

Het basis assortiment van jaarrond ruim 600 soorten wordt geleverd in blauwe potten, de bijzondere soorten in zilverkleurige potten, de wilde en inheemse planten in taupekleurige potten en de natuurlijke kruiden in groene potten.

De diverse potkleuren staan op verschillende tafels, waarbij de kleuren terugkomen op de schapstroken (tafelbanners) en de prijsmolens. Deze vormgeving met vier kleurenlijnen biedt zowel voor de klant als aan de kassa helderheid over de verschillende prijsstellingen. De planten voor de diverse thematafels, opgedeeld naar kleur of gebruik, worden geleverd in 6-gaats trays.

De bijbehorende golfetiketten hebben op de voorzijde symbolen van het thema waartoe de planten behoren. Op de achterzijde wordt de standplaats en verzorging middels symbolen weergegeven. De kruidenetiketten en etiketten van ‘Wild & Inheems’ hebben de Nederlandse naam op de voorzijde.

Rust en helderheid op de winkelvloer

De tafelbanners zien er fris, clean en modern uit, waarbij de focus automatisch meer getrokken wordt naar de plant.

De namen van de thema’s springen er duidelijk uit, waardoor de klant meteen op zijn doel afloopt.

Met deze lijn POS-materiaal is een uniform beeld op de winkelvloer gerealiseerd met bescheiden kleurstellingen. De aandacht gaat hierdoor naar de planten.

Door de heldere prijsstelling wordt mede aangestuurd op multibuy voor extra omzet op de winkelvloer.

Lees hier het artikel in Tuinzaken (december 2020): ‘Aandacht naar de plant’

Nieuw: speciaal thema wilde en inheemse planten

In 2021 heeft Griffioen een nieuw thema, Wild en Inheems beperkt geïntroduceerd. Gezien de toen nog beperkte beschikbaarheid van deze vaste planten is gekozen om eerst een pilot uit te voeren bij een 40-tal tuincentra in Nederland. Dankzij het succes van deze pilot zijn de wilde en inheemse planten in 2022 bij veel meer tuincentra te vinden. In 2023 wordt het aantal tuincentra dat deze planten verkoopt nog verder uitgebreid.

Deze lijn bestaat volledig uit een assortiment wilde en inheemse vasteplanten en is ontwikkeld in samenwerking met wilde bloemenzaden leverancier Cruydt-Hoeck en IVN Natuureducatie.

Het assortiment is zorgvuldig samengesteld en gekweekt in eigen kwekerij en voldoet aan verschillende criteria voor duurzaamheid waaronder PlanetProof certificering. Ook de planten in dit thema worden geleverd in potten en trays van 100% gerecycled plastic.