Overhandiging check aan de stichting Enjoycleaningup

Januari 2020 introduceerde Griffioen Wassenaar een recyclebare statiegeldtray. De vasteplantenkweker gebruikt sinds dat moment alleen nog gerecycled plastic en zet zich samen met haar relaties ook in voor het hergebruik daarvan. Door niet retourgekomen statiegeldtrays bleef een kleine € 5.000,- in de boeken staan bij Griffioen. Dat bedrag heeft het bedrijf gedoneerd aan een goed doel.

De overdracht van de donatie vond plaats bij Tuincentrum Vechtweelde. Dit is één van de tuincentra die het initiatief meteen omarmde. “Wij hebben onze klanten opgeroepen om de trays niet mee naar huis te nemen. Anders belanden ze allemaal zo in de kliko. We hebben hier een gezamenlijke verantwoordelijkheid.”, zo licht eigenaresse Suzanne Kral toe. Brenda Horstra van Tuinbranche Nederland prijst het initiatief van Griffioen en noemt het een voorbeeld voor de sector.

Uit het gedoneerde bedrag is af te lezen dat de meeste trays retour gekomen zijn. Het overgrote deel van het statiegeld is aan de tuincentra terugbetaald, nadat Griffioen de gebruikte trays aan het einde van het seizoen weer heeft opgehaald.

Het resterende bedrag werd op 16 februari 2021, afgerond naar boven, door Stefan Verbunt van Griffioen gedoneerd aan Alex van Eck van Enjoycleaningup. De stichting zet zich in voor het trainen van honden die tijdens het uitlaten zwerfvuil opruimen.